5 motive să lucrezi cu un asistent virtual 


Vedem în jurul nostru cum mulți dintre colegi și apropiați spun că lucrează prea mult, că simt oboseală, stres sau anxietate. Și așa ajungem să credem că munca în sine este de vină pentru degradarea sănătății sau a unei vieți  fără timp liber. În realitate este vina noastră că nu trăim suficient de conectați la corpul nostru, că ne ignorăm nevoile, că muncim multe ore peste program, că nu considerăm că merităm suficient timp liber. Dacă încercăm să căutăm o explicație puțin mai logică pentru a înțelege de ce facem ceea ce facem, putem să analizăm cele 6 nevoi umane. Anthony Robbins a lansat pentru prima dată teoria cum că oamenii sunt motivați nu doar de dorințe, ci de nevoi care se află la un nivel mai profund. Aceste nevoi există în fiecare dintre noi, doar că la fiecare persoană în parte diferă nivelul de importanță și prioritate. În viziunea acestuia, există două nevoi primare și esențiale: creșterea și contribuția, și apoi alte 4 nevoi fundamentele: conexiunea/iubirea, siguranța, incertitudinea, însemnătatea. Acum că avem o perspectivă puțin mai largă asupra comportamentului uman, putem să înțelegem de ce munca devine o prioritate pentru mulți oameni din jur, pentru că, în esență, ne hrănește una sau mai multe nevoi profunde: poate fi vorba despre creștere, siguranță, însemnătate. Iar, în funcție de job, chiar și de conexiune și contribuție. Deci, la o analiză mai atentă, munca poate împlini toate nevoile de bază, și atunci de ce ai mai pleca de la birou? Teoretic, am putea să ne petrecem fiecare oră din viața noastră muncind, știm clar că task-urile nu s-ar termina niciodată. Însă, munca este doar un pilon din viața noastră. Iar ca acest pilon să fie susținut, are nevoie de o fundație bună precum sănătatea corpului, sănătatea emoțională, o stare de bine, familie și prieteni, hobby-uri. Când fundația nu primește îngrijire constantă, atunci pilonul muncă devine mai șubred, pentru că ne scade atenția și productivitatea. Acum că am făcut această introducere despre cum vedem noi rolul muncii în viețile noastre și cum ar trebui să o privim, ne întoarcem și la motivele pentru care să lucrezi cu un asistent virtual ar fi benefic pentru tine. 

  1. Scapi de stresul task-urilor mărunte 

Să faci plăți, să trimiți facturi, să faci ordine în documente, că ții gestiunea contabilă, să te ocupi de minute după întâlniri, sunt toate task-uri mici care îți ocupă timp și îți iau energie. Cum te-ai simțit dacă ai ști că de mâine ai pe cineva de încredere lângă tine și le poți delega oricând? 

  1. Poți să te ocupi de ceea ce contează cu adevărat 

Oricât de mult ne-ar plăcea să lucrăm la nesfârșit, energia se consumă la un moment dat. Așa că, făcând loc în activitatea ta zilnică, ai timp să te ocupi de ceea ce contează cu adevărat și poate chiar să-ți crești business-ul. 

  1. Ai cu cine să faci schimb de idei 

Un asistent virtual din echipa TaskZen nu este doar un om de execuție, noi avem peste 20 de ani în antreprenoriat. Așadar, putem oricând să setăm și call-uri în care să facem brainstorming sau doar să-ți oferim feedback pe anumite idei și concepte. 

  1. Scapi de sentimentul de singurătate pe care ți-l poate da lucratul pe cont propriu 

Dacă ești freelancer sau antreprenor la început de drum, poate că ți s-a întâmplat până acum să te simți singur și cu multă presiune pe umeri. Când delegi din task-urile tale, presiunea mai scade și la fel și sentimentul de singurătate în muncă. Când simți că faci parte dintr-o echipă sau te poți baza pe colegii tăi, capeți mai multă putere și siguranță. 

  1. Îți crești productivitatea

Așa cum vorbeam, există task-uri pe care trebuie să le faci și care doar îți consumă energia, fără să contribuie într-un fel sau altul la creșterea business-ului. Cum ar fi însă, dacă tu ai putea să te concentrezi pe task-urile care te ajută să crești cifra de afaceri și business-ul? 

Dacă și tu simți că ai ajuns la momentul în care ești pregătit să-ți crești business-ul, să ai mai mult timp liber și să simți că ai o echipă în spate care te ajută, haide să lucrăm împreună. 

Trimite-ne un mesaj sau scrie-ne la team@taskzen.ro.